Συνταγή: Παγωτό Βανίλλια


Παγωτό Βανίλλια - Περιεχόμενα
  • 4 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 φλυτζάνια γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι αλεύρι
  • 4 βανίλλιες
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι

-Προσθέτε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει

-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά

-Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς

-Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα

-Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό

-Αποσύρετε από τη φωτιά

-Αφήνετε να κρυώσει

-Προσθέτετε τις βανίλλιες και την κρέμα γάλακτος

-Το μείγμα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή 
sintages.gr

ShareThis