Maltizers' Bomb!!



Είναι ένα γλυκό που όποτε το κάνω σε παρτυ δεν μενει να το δοκιμάσω!! Φεύγει ΟΛΟ με μιάς!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κουτια μπισκοτα Marie
  • 3 σαντυγές MORFAT (ΣΤΟ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙ)
  • Μισό ποτήρι γάλα χλιαρό
  • Μισό ποτήρι κακάο 
  • 1 ποτ ζάχαρη άχνη
  • 2 πακ maltizers μεγαλα
  • Κουβερτούρα λυωμένη (αν θέλουμε)

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τις σαντυγές σε ένα μπώλ και τις ετοιμάζουμε προσθέτωντας την άχνη και το Νesquick. Οι ποσότητες σε κακαο και ζαχαρι είναι ενδεικτικές γιατί είνα γευσεις ιδιαίτερες για τον καθένα. Το αποτέλεσμα πρεπει να ειναι γλυκό στον ουρανίσκο σας!
  2. Σε ένα άλλο μπώλ σπαμε τα μπισκοτα. Τα ραντίζουμε με το γάλα. Δεν πρεπει να λυώσουν, απλά να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί κι αλλο γάλα προσθέτουμε.
  3. Προσθέτουμε τις maltizers και αφήνουμε πίσω καμια 20ριά μπαλάκια για decor.
  4. Προσθέτουμε μέσα και τα 2/3 της σαντυγής και ανακατεύουμε καλά.
  5. Παίρνουμε ένα μπώλ βαθύ(π.χ. σαλάτας χωρίς εσοχές στον πάτο) και το ντυνουμε με διαφανή μεμβράνη. Αδειάζουμε μέσα το μειγμα με τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για 2 ώρες.
  6. Το βγάζουμε και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα(Αφαιρούμε τις μεμβράνες-φαίνεται σαν μια μπομπα τώρα).
  7. Καλύπτουμε με την σαντυγή και τις maltizers.
  8. Αν θέλουμε ζεσταίνουμε κουβερτούρα και κάνουμε διάφορα σχήματα με το κουτάλι μας πάνω στην σαντυγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο συνδιασμός των Marie και της σαντυγής αυτής είναι σκέτη κόλαση!
Παραλλαγη αυτης της συνταγης ειναι η εξής: Αντι να σπάσουμε τα μπισκοτα τα βουτάμε ΕΝΑ ΕΝΑ στο γάλα (απλά να μαλακώσουν πάλι) και τα βάζουμε οριζόντια στην πιατελα με τον εξής τρόπο: ΜΠΙΣΚΟΤΟ - ΣΑΝΤΙΓΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟ - ΣΑΝΤΙΓΗ. Ένα ύψος 10 μπισκοτων ειναι αρκετο (ένα βουναλάκι). Το σχημα μπορει να ειναι μια μαργαριτα (πολλά βουναλάκια γύρω γύρω) ή ενα αρχικό ή οτι άλλο φανταστείτε! Ανάμεσα στους πατούς μπορειτε να βάλετε τριμένα καραμελωμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Στο γάλα μπορειτε να βάλεται και κάποια γεύση που προτιμάτε -πχ κονιάκ. Καλη Επιτυχία!

ShareThis