Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Μοσχάρι νουά με δαμάσκηνα, βερύκοκα και κάστανα!


Προετομασία Ψήσιμο...
Υλικά
 
2 κιλά ρολό νουά
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 ματσάκι σέλερι η σέλινο
2 φύλλα δάφνης
10 δαμάσκηνα ξερά
10 βερύκκοκα ξερά
10 κάστανα βρασμένα (καθαρισμένα)
1 καρότο
1 φλ. βούτυρο φυτικό(φυτίνη)
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
 
Εκτέλεση
 
Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε καλά το νουά με το βούτυρο
 
Μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το σέλερι ή σέλινο κατα προτίμηση, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας, στους 200 βαθμούς.
 
Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα.
 
Παίρνουμε τα λαχανικά και με λίγο ζουμί τα λειώνουμε στο μούλτι. Διαλύουμε σε λίγο ζουμί και το κόρν φλάουρ.
 
Βγάζουμε τον σπάγγο απο το νουά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
 
Μεταφέρουμε το νουά, τα λαχανικά και το κόρν φλαουρ σε φαρδιά κατσαρόλα και λίγο πρίν το σερβίρουμε προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα, τα βερύκκοκα και τα κάστανα να βράσουν για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.
 
πηγή: greekcook

ShareThis