Καταγγελία Βαρουφάκη: Επί 3,5 μέρες έψαχνα τη δανειακή σύμβαση (ΒΙΝΤΕΟ)

varoufakis-570Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε,μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης.
Όπως ανέφερε, του πήρε τρεις ημέρες για να λάβει τη δανειακή σύμβαση γιατί ο Γκίκας Χαρδούβελης (τέως υπουργός Οικονομίας) την είχε πάρει μαζί του.

Τεράστιο ζήτημα λειτουργίας του ελληνικού κράτους δημιουργείται μετά την καταγγελία του Γιάνη Βαρουφάκη πως όταν ανέλαβε καθήκοντα δεν έβρισκε ούτε τα βασικά, αφού επίσημα έγγραφα που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές δεν ήταν δυνατό να βρει.

Όπως ανέφερε: «Ζήτησα τη δανειακή σύμβαση. Μας πήρε 3,5 μέρες να βρεθεί αφού δεν υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών. Την αρχική και τη μετέπειτα σύμβαση με το ΔΝΤ αναγκάστηκα ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για να το πάρω.Πρόκειται για μια εικόνα που μας θλίβει όλους. Δεσμεύομαι, πως όταν εγώ αναχωρήσω από το υπουργείο Οικονομικών, ο επόμενος δεν θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση».
Δείτε παρακάτω το βίντεο με την αποκάλυψη:
Σε άλλο σημείο της παρέμβασή του ο κ. Βαρουφάκης τόνισε:
«Η οργή μου για την απουσία αντιγράφου δανειακής σύμβασης της χώρας, ήταν μεγάλη εκείνη τη στιγμή. Δεν θα εγκαλέσω τον κ. Χαρδούβελη για ένα λόγο, πρέπει να εγκαλέσουμε όλους μας γιατί υπάρχει αυτό το νομοθετικό κενό, πρέπει να νομοθετήσουμε άμεσα, ελπίζω και εύχομαι καμία πτέρυγα να μην διαφωνήσει γι” αυτό το νομοθετικό αίτημα που θα αρχίσει να επουλώνει τις μεγάλες πληγές του ελληνικού δημοσίου»

ShareThis