Δείτε Ελληνα φοιτητή να την... «λέει» στο Νταίσελμπλουμ! (video)

Δείτε Ελληνα φοιτητή να την... «λέει» στο Νταίσελμπλουμ! (video)Μία διαφορετική... «συνάντηση κορυφής» είχε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ,με έναν Έλληνα φοιτητή, αμέσως μετά την ομιλία του πρώτου στο πανεπιστήμιο Delft της Ολλανδίας.
Οι δύο είχαν μια συνομιλία που προκάλεσε αίσθηση κάνοντας το γύρο του κόσμου μέσω Ιντερνετ...

Ο νεαρός Ελληνας άσκησε σκληρή κριτική στη στάση τόσο του κ. Ντάισελμλουμ όσο και της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα: «Συνεχίζετε να δίνετε δάνεια στην Ελλάδα για να πληρώσει άλλα δάνεια. Το πρόβλημα είναι ότι γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση.
Προωθείτε συστηματικά εδώ και πέντε χρόνια τη λιτότητα, ακόμη και εδώ στην Ολλανδία. Προτείνατε περικοπές 6 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό την περασμένη χρονιά και αυτό σημαίνει ότι θα περικόψετε ποσά για την εκπαίδευση, την υγεία, για όλα.
Και την ίδια στιγμή επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό το πράγμα στον Τύπο, να λέγεται ότι κάθε Ολλανδός έχει δώσει 700 ευρώ απευθείας σε κάθε έλληνα (εννοώντας από τα πακέτα διάσωσης)».
«Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν ευθύνονται οι Βρυξέλλες, έχει ευθύνη η κοινωνία και ελληνική η κυβέρνηση. Η Ευρώπη προσπαθεί να βοηθήσει», απάντησε ο πρόεδρος του Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι χώρες όπως η Ιρλανδία ανακάμπτουν.
Και συνέχισε λέγοντας: «Κατηγορείτε εμάς. Στην Ελλάδα υπήρχε πρόβλημα διαφθοράς πριν τη κρίση. Αν η νέα κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή θα τη στηρίξω».
Σημειώνεται πως Έλληνες φοιτητές είχαν φτιάξει στο Facebook σελίδα με την οποία καλούσαν τους πολίτες να παραστούν στην εκδήλωση και να διαμαρτυρηθούν στον Ντάισελμπλουμ για την πολιτική που ακολουθείται για την Ελλάδα.

Το πιο αξιοσημείωτο σημείο είναι στο τέλος του βίντεο, όπου ο κ. Ντάισελμπλουμ... μιμείται τη θρυλική πλέον χειραψία του με το Γ. Βαρουφάκη στην Αθήνα αν και χαμογελαστός και όχι πλέον εκνευρισμένος...

ShareThis